top of page

1. Podaci o obrtu

MAŠ Forma vl. Filip Štimac, obrt za proizvodnju i trgovinu Alagovićeva 46, 10000 Zagreb, Hrvatska
 
Matični broj (MBO): 90813707
E-mail: mas-forma@mas-forma.hr
PDV broj (VAT number): HR 94520345282
Osobni identifikacijski broj (OIB): 94520345282

 
Žiro račun: (PBZ) Privredna banka Zagreb
IBAN: HR4323400091160287750

SWIFT CODE: PBZGHR2X
 

2. Općenito

Internet stranica www.mas-forma.hr je u vlasništvu Štimac Filipa, vlasnika obrta MAŠ Forma, upisanog u Središnji Obrtni registar Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, sa sjedištem u Zagrebu, Alagovićeva 46, osnovanog 04.02.1986.
 

3. Dostava se plaća bez obzira na količinu naručenih
proizvoda 4,00 € za cijelu Hrvatsku

- plaćanje Pouzećem: cijena dostave iznosi 4,00 €. Pouzećem se može plaćati samo za kupovinu unutar Hrvatske.
- plaćanje putem Opće uplatnice ili Virmana: cijena dostave iznosi 4,00 €.
- plaćanje putem PayPal-a: cijena dostave iznosi 4,00 €.
 
Dostava naručenih i plaćenih proizvoda odvija se putem kurirske službe (troškovi dostave se nadodaju na krajnju ukupnu cijenu u Vašoj košarici).
 
Svu naručenu robu šaljemo kao izdvojeni (lomljivi) paket, (osim ukoliko to nije potrebno) kojega prilikom predaje zahtijevamo da se s njim postupa uz povećanu pozornost i oprez. Na izdvojene pakete stavlja se naljepnica koja upozorava na sadržaj paketa.
 
Prilikom preuzimanja paketa korisnik je dužan identificirati se djelatniku kurirske službe, te odmah PROVJERITI eventualna oštećenja na pošiljci. U slučaju oštećenja pošiljke, korisnik je dužan ODMAH reklamirati pošiljku djelatniku. U slučaju ne preuzimanja paketa (iz nekog razloga), kurirska služba će Vas kontaktirati te će Vas obavijestiti o daljnjoj primopredaji paketa.
 
MAŠ Forma se odriče bilo kakve odgovornosti koje mogu nastati od trenutka uručenja pošiljke kurirskoj službi do trenutka isporuke korisniku/kupcu, ali nas isto možete slobodno kontaktirati ukoliko nastane neki problem da ga zajedno riješimo.
 
Cijena dostave za ostale zemlje: MAŠ Forma će za Vas prije nego pošaljemo pošiljku naći najbolje rješenje kao dostaviti izvan Hrvatske i po kojoj cijeni.
 

4. Način plaćanja

Plaćanje se može vršiti:

1. Gotovinom i karticama (samo u trgovini MAŠ Forma u Vlaškoj 2 u Zagrebu)
2. Pouzećem (+ dostava 4,00 €) - moguće samo za kupovinu unutar Hrvatske
3. Općom uplatnicom ili virmanom (+ dostava 4,00 €)
4. PayPal-om (+ dostava 4,00 €)
 
Plaćanje pouzećem:
 
Moguće je samo za kupovinu unutar Hrvatske. Svaki naručeni proizvod se može platiti prilikom preuzimanja od strane kurirske službe (pouzećem). Nakon što primimo Vašu narudžbu i podatke, kontaktirat ćemo Vas kada proizvod bude gotov. Onda se dogovaramo kada Vam odgovara da se izvrši dostava. Prilikom preuzimanja paketa dužni ste identificirati se djelatniku kurirske službe. 
 
Virmansko plaćanje:
 
Nakon što primimo Vašu narudžbu i podatke, kontaktirat ćemo Vas kada proizvod bude gotov, te ćemo poslati sve potrebne podatke za uplatu. Ukoliko nam putem e-maila: mas-forma@mas-forma.hr pošaljete potvrdu uplaćene uplatnice, naručenu robu odmah šaljemo kurirskom službom dok se u suprotnom čeka da transakcija bude obavljena do kraja.
 
Plaćanje PayPal:
 
Nakon što primimo Vašu narudžbu i podatke, kontaktirat ćemo Vas kada proizvod bude gotov, te ćemo poslati sve potrebne podatke za uplatu putem PayPal-a. Prilikom plaćanja putem PayPal-a valuta za plaćanje će biti u EUR, iz razloga što PayPal ne podržava u Hrvatskoj mogućnost obavljanja transakcija u HRK.
 

5. Uvjeti, rok i postupak ostvarivanja prava
na jednostrani raskid ugovora

Računanje roka za jednostrani raskid ugovora:

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu: MAŠ Forma, Alagovićeva 46, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na e-mail: mas-forma@mas-forma.hr. Morate navesti svoje ime i prezime, adresu i broj telefona ili adresu elektroničke pošte.
 
Možete poslati sve te podatke koristeći se sljedećim obrascem:
 
OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU.pdf
 
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Povrat uplaćenog iznosa:

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Povrat robe:

Robu vratite ili je predajte nama bez odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

Troškovi povrata robe:

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe:

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Reklamacija:

Odredbama članka 4. stavak 2. Zakona o zaštiti potrošača, propisano je da na obvezno pravne odnose između potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima, a člankom 43. stavak 2. istog Zakona, da u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari. Prava koja pripadaju potrošaču na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke definirana su člancima od 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima ( Narodne novine broj 35/05, 41/08., 125/11.), a odredbama čl. 403. stavak 4. propisano je da kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača. Za svaku reklamaciju treba biti priložen originalni račun.

Pisani prigovor:

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N.41./2014.), možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte.

Na adresu: MAŠ Forma, Alagovićeva 46, 10 000 Zagreb
Na e-mail adresu: mas-forma@mas-forma.hr


Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.

MAŠ Forma zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske.
 

6. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih
podataka i njihovom korištenju
 
Obrt MAŠ Forma vl. Filip Štimac, se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo Štimac Filipu koji su mu podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici MAŠ Forme i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
 

7. Ostalo
 
Ukoliko ste iz nekog razloga nezadovoljni našim proizvodom ili uslugom, molimo Vas da nam se slobodno obratite.
 
MAŠ Forma se obavezuje riješiti sve navedene pritužbe u dogovoru s naručiteljem i/ili primateljem. MAŠ Forma se obvezuje da svaki naručeni proizvod bude kvalitetno izrađen te ako nije u skladu s time, o našem trošku ćemo ga popraviti ili zamijeniti s novim.
 
NAPOMENA: Svaki naš proizvod je isključivo ručne izrade, te ga iz tog razloga detaljno pregledamo prije negoli ga uopće stavimo u Web Shop, a prilikom kupovine prolazi još jednom kontrolu kako bi bili sigurni da će Vama krajnjem kupcu služiti dugo i kvalitetno.
 

8. Autorska prava
 
Svi sadržaji na ovim stranicama (tekstovi, fotografije, grafička i idejna rješenja, dizajn) isključivo su vlasništvo Štimac Filipa vlasnika obrta MAŠ Forma. Niti jedan dio ove stranice NE SMIJE se upotrebljavati ni reproducirati bez pismenog dopuštenja vlasnika.

bottom of page